Таванът в банята

 

таванът в банятаБанята е мястото, където човек влиза понесъл на гърб тежестта на ежедневието. Нима не заслужава всеки по няколко мига, дори и откраднати, за да се отпусне и да забрави заобикалящия го свят... Ако в такъв момент пред погледа ви попадне някое петно, мухъл, или кривият таван - всяка мисъл за релакс е тотално провалена! Пред вас стоят много възможности, за да подобрите неговото състояние. С малко усилие и повече желание ще превърнете банята на вашето жилище в любимо място.

Най-важно е да сте сигурни в избора на таван, който е идеален за вашия дом. Преди масова практика бяха баните с боядисани /варосани/ тавани. През годините се забелязва раздвижване във вкусовете и предпочитанията на хората, решили да ремонтират своята баня.

Едни залагат на окачените ламелни тавани. Те могат да бъдат от различни материали, като често срещани са ламелните алуминиеви. Този тип тавани са нестандартни, с високо качество и различни по цвят и дизайн. Подходящи са предимно за бани, тоалетни и мокри помещения. Друга разновидност са ламелните PVC тавани, които са идеално решение за оформяне на интериора на целият дом. Техните водоустойчиви качества правят ламелите изключително подходящи за мокри помещения.

Окачените растерни тавани са се доказали, също като много добро решение. Но те се използват предимно за офиси, магазини, хотели, болници и други големи помещения. Растерните тавани са по-евтини, лесни за инсталиране, почистване и местене.

Едни от най-дискутираните тавани в последно време са опънатите. Те са водоустойчиви, негорими, с различните видове платна – лакови, матирани, сатен, велур и пропускащи светлина в различни цветове. Могат да се използват както за мокри помещения, така и за цялото жилище. Според някои хора този тип тавани показват стил, а според други - това е кич...

Но независимо от различните вкусове и предпочитания чудесно решение за таван с крива стара плоча, на която се виждат грозните отпечатъци и неравности е новият таван, който ще добави стил и елегантност. Това би накарало всеки, влязъл в банята да загуби представа за време и задачи. А какво по-хубаво от това...

Автор: zinrad

 

Всички статии

 

» Уникален интериор в Ню Йорк

» Елегантна и съвременна дневна

» Изящна дневна в Париж

» Шикозен интериор на всекидневна

» Високотехнологично легло

» Легло за спалня с подвижна табла - облегалка

» Многофункционално нощно шкафче

» Легла Murphy Beds за обзавеждане на малко помещение

» Легло Pixel Bed на Olivieri

» Легло Voyage bed

Страници: 123456789